søndag 3. mai 2015

Osloskolen - best i test?


Kristin Clemet utroper Oslo-skolen til verdens beste skole. Også vi i SV ser mye positivt i Oslo-skolen. Men der Clemet ser testregimet i skolen som en del av suksessoppskriften, ser vi og stadig flere dette som noe av det mest urovekkende i Oslo-skolen.
SV er for så mye læring som overhodet mulig. Ekte læring er mer enn å være «best i test». Og vi må selvsagt skaffe kunnskap om hvordan elevene i Oslo gjør det faglig. Men når testingen og målingen blir så dominerende som den har blitt i Oslo-skolen, da kommer testingen i veien for reell læring.
Vi blir svært bekymret når vi hører om elever som presses til ikke å gjennomføre prøver, for å unngå å trekke ned skolens snitt. Høyrebyrådet i Oslo har lagt til rette for dette, blant annet gjennom å knytte rektorers lønn direkte til elevenes prestasjoner på prøver. Man kan, som Clemet gjør, kalle dette «ansvarliggjøring». Men læringsfremmende er det ikke.
En god skole er også en skole med mindre mobbing, færre helseproblemer og hvor elevene opplever mestring. Derfor blir vi også svært bekymret når vi stadig oftere hører om barn som er sykelig stresset på grunn av skolens prestasjonspress. I en tid da de psykiske problemene blant barn og unge er økende, trenger vi en skole som bidrar til å demme opp for dette, ikke det motsatte.
Når Oslo-skolen gjør det godt til tross for underfinansiering og underbemanning, tror vi ikke det skyldes Høyres testregime, men heller Oslos ansvarsfulle og dyktige lærere. SV vil ha flere slike lærere, og færre prøver og tester.

2 kommentarer:

  1. Dette var god lesning, tusen takk. Håper flere partier slår an lignende toner og holder fast i melodien gjennom og etter valgkampen.

    SvarSlett
  2. ยินดีต้อนรับสู่ภราดรภาพที่ยิ่งใหญ่
    คุณต้องการเป็นสมาชิกของอิลลูมินาติในฐานะภราดรภาพที่จะทำให้คุณร่ำรวยและมีชื่อเสียงในโลกและจะมีอำนาจในการควบคุมคนที่อยู่ด้านบนสุดของโลก คุณเป็นนักธุรกิจหรือหญิง, ศิลปิน, นักการเมือง, นักดนตรี, นักเรียน, คุณต้องLLUMINATI *ที่จะรวย, มีชื่อเสียง, มีประสิทธิภาพในชีวิต, เข้าร่วมลัทธิของพี่น้องอิลลูมินาติในวันนี้และได้รับผลรวมทันที $ 2 ล้านต่อสัปดาห์และบ้านฟรี ทุกที่ที่คุณเลือกที่จะอยู่ในโลกนี้และรับ $ 20,000,000 ต่อเดือนด้วยเงินเดือน% 2026ประโยชน์ที่มอบให้กับสมาชิกใหม่ที่เข้าร่วม ILUMINATI
    1. รางวัลเงินสด $ 800,000 USD
    2. Elegant Dream CAR ใหม่มูลค่า 500,000 ดอลลาร์สหรัฐ
    3. ดรีมเฮ้าส์ซื้อในประเทศที่คุณเลือก
    4. หนึ่งเดือนของวันหยุดพักผ่อน (ชำระเต็มจำนวน) ไปยังจุดหมายการท่องเที่ยวในฝันของคุณ
    5. หนึ่งปีของสมาคมกอล์ฟแพคเกจ
    6.V.I.P การรักษาที่สนามบินทุกแห่งในโลก 7. การเปลี่ยนแปลงวิถีชีวิตโดยรวม 8. การเข้าถึงโบฮีเมียโกรฟ
    9. ชำระรายเดือน 99,000,000 เหรียญสหรัฐเข้าบัญชีธนาคารของคุณทุกเดือนในฐานะสมาชิก
    10. เดือนทำเครื่องหมายนัดกับผู้นำระดับโลก 5 อันดับแรกและ 5 อันดับแรกของโลก
    หากคุณสนใจที่จะร่วมงานกับเราในสัญลักษณ์ของมือของซาตานในกลุ่มภราดรภาพอิลลูมินาติที่ยอดเยี่ยมโปรดติดต่อเราทางอีเมล illuminatiworld521@gmail.com


    SvarSlett