tirsdag 1. september 2015

Må ha et nytt byråd for å ta et oppgjør med forskjellsskolen i Oslo

Dagens rent karakterbaserte opptakssystem til videregående skoler, kombinert med stykkprisfinansiering skaper et skille mellom mer populære og mindre populære skoler i Oslo.

Antall primærsøkere til Oslo Katedralskole, for eksempel, er 10 ganger så mye som antall primærsøkere til Bjørnholt skole når det gjelder studiespesialisering på VG1 i skoleåret 2015/2016, med henholdsvis 300 og 31 elever!

Når systemet først er slik at opptaket utelukkende baseres på elevenes karakterer og skolenes popularitet, og når det er store forskjeller mellom primærsøkertallene til ulike skoler, stiller jeg noen spørsmål til Oslos skolebyråd i dag.

"Har byråden en politikk for å utjevne primærsøkertallsforskjellene til ulike skoler? 

 Antall primærsøkere til Oslo Katedralskole er 10 ganger så mye som antall primærsøkere til Bjørnholt skole på studiespesialisering til Vg1 i skoleåret 2015/2016, hhv. 300 og 31 elever! Slike forskjeller kan man se mellom flere linjer og skoler i Oslo. Har byråden foretatt en analyse av denne situasjonen? Hvis ikke, kan hun tenke seg å foreta en slik analyse? Hva gjør byråden ellers for å utjevne primærsøkertallene til Oslos videregående skoler både på kort og lang sikt?"

Håper faktisk ikke på noe raskt svar på disse spørsmålene denne gangen slik jeg vanligvis gjør når jeg stiller kritiske spørsmål til Høyre- og Venstrebyrådene. Jeg håper bare på et byrådskifte i Oslo slik at vi kan ta et ordentlig oppgjør med forskjellsskolen i Oslo!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar