lørdag 16. mars 2013

FrP skal ikke styre integreringspolitikken etter 9. september!

Kjære landsmøte,
Etnisk likestilling handler om like rettigheter og muligheter for mennesker med ulik etnisk bakgrunn. En sosial boligpolitikk; en god, offentlig skole; kommunale barnehager; flere opptak til barnehager; og mer skatt for de rikeste og mindre skatt for de fattigste… Disse tiltakene hjelper til utjevning av sosiale forskjeller også for minoriteter. MEN vi må også jobbe spesielt for å sikre at minoritetenes potensiale er bedre ivaretatt og særutfordringer bedre møtt. Arbeidsprogrammet vårt har mange gode tiltak for det. MEN vær klar til å notere for vi vil ha støtte for flere gode forslag:

Kamerater,
Lærere må være flinke til å se muligheter og utfordringer hos elever med minoritetsbakgrunn. Derfor må flerkulturell pedagogikk være en del av alle lærerutdanninger.

Flerspråklighet er en ressurs for den enkelte og for en globalisert Norge. Vi foreslår derfor i å styrke morsmålsopplæring og flerspråklighet på skolen.

Vi er sikre på at lojalitet ikke skapes med tvang, men heller med gjensidig tillit. Vi sier derfor ja til dobbelstatsborgerskap og at statsborgerskap ikke skal ha språktest og samfunnsfagsprøve som forutsetning.

Kjære venner,
I Norge har vi en arbeidsledighet på ca. 1,7 %. Det skal vi være glad for. MEN heter du Ali, Juan eller Aysa, risikerer du å gå uten arbeid tre komma fem ganger mer enn hvis du heter Ola eller Kari. Blant folk med bakgrunn fra Afrika ligger arbeidsledigheten på  HELE 12-13%. Derfor innføring av moderat kvotering er nødvendig.

Kvinner som er kommet til Norge og som så er blitt utsatt for vold eller trusler fra sin norske mann må i alle tilfeller sikres retten til å bli boende i Norge med selvstendig og permanent oppholdstillatelse. Norge skal ikke utvise voldsutsatte kvinner.

En kvinne er en kvinne uansett bakgrunn. ALLE kvinners makt og innflytelse og frigjøring går gjennom utdanning og deltagelse i arbeid. Vi er fornøyde med arbeidsprogrammets fokus på tiltak for å styrke innvandrerkvinners muligheter i arbeid.

Frafall fra videregående utdanning er størst blant ungdom med minoritetsbakgrunn Vår fokus på yrkesfaglig opplæring og tiltak for å få ungdommen fullføre sin utdanning, er vi også veldig godt fornøyd med.

Kamerater,

FrP skal ikke styre integreringspolitikken etter 9. september. De skal ikke ha en hånd på rattet i styringen av Norge som skal ha rom til ALLE! Støtt våre forslag for et enda bedre arbeidsprogram på etnisk likestilling og for høyere engasjement fra minoriteter i valget. Dette valget skal VI SAMMEN vinne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar