fredag 24. august 2012

Tilregnelig, derfor ansvarlig for sin høyreekstremisme


I dag konkluderte retten at Breivik kan ta ansvar for sine handlinger.  Vi har fått bekreftet at høyekstremisme er  dødelig farlig, Veldig farlig og derfor må bekjempes.

MED DISSE ORDENE BLE HISTORIEN SKREVET I DAG:
Retten legger til grunn at tiltaltes evne til gjennomføring kan forklares med ideologi, prestasjonsfremmede midler, og selvsuggesjon i kombinasjon med avvikende trekk ved personligheten hans. Etter en samlet vurdering mener retten at det er bevist utover rimelig tvil at tiltalte ikke var psykotisk på gjerningstidspunktet, jfr paragraf 44. Tiltalte skal derfor straffes for sine handlinger.

Til slutt i retten ville Breivik sende en beklagelse til alle militante nasjonalister i Norge og Europa. Det fikk han ikke lov til. Det eneste han kan beklage nå er at han ikke fikk sendt den.

Jeg sier som Audun Lysbakken: "Nå er rettsprosessen avsluttet, og jeg håper det betyr at et vondt kapittel er avsluttet for mange. Vi har likevel ikke lov til å glemme 22/7. Vi har fortsatt et ansvar for de etterlatte og overlevende, og for å fortsette den politiske kampen mot høyreekstremisme".

Og vi må også huske at all den tid Geir Lippestad forsvarte Anders Behring Breivik, forsvarte han egentlig vårt samfunn, vår demokratisk styring og vårt rettsystem. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar