onsdag 29. august 2012

Alle familier trenger veiledning i å oppdra sine barn i en flerkulturell by

Ordfører,

Takker til representanten Ubah Abdulqadir for å ta opp en viktig sak. Jeg ser også at komitten har konkretisert forslaget og det er jeg også glad for: å integrere foreldreveiledningsprogrammet i introduksjonsprogrammene eller andre ordninger, vil nok hjelpe til at flere kan delta i foreldreveiledningsprogrammet.

Jeg vil bruke anledningen til å påpeke viktigheten med å "høre til". Det oppstår flere konflikter hos barn på grunn av kulturell tilhørighet eller manglende tilhørighet, Mange barn med minoritetsbakgrunn sliter med å finne sin plass; de fleste vil bare være seg selv, noen vil identifiseres med sine foreldres kultur og religion, noen andre vil ikke skille seg fra flertallet. SV mener at mangfold er en god ting, og jeg mener at vi bør jobbe for at barn opplever respkt for flertilhørighet slik at de ikke alltid må velge mellom foreldrenes og storsamfunnets kultur. Det går fint an å plukke beste deler fra begge deler og oppnå den beste kombinasjonen. At foreldreveiledningsporgrammet har som mål "å bygge bro mellom fooreldrenes egne verdier og tradisjoner i barneoppdragelse og norske verdier basert på nasjonale og internasjonale menneskerettigheter og barnekovensjoner" er en god ting, samtidig at man må altså ha det i bakhodet at det ikke alltid trenger å være motsetninger mellom disse.

Bedre rekruttering til foreldreveiledningsprogrammet bør være et mål for alle foreldregrupper, ikke bare spesielt utsatte foreldregrupper og foreldre med flerkulturell bakgrunn.

I tillegg, er Oslo en by med 1/3 av sin folk med bakgrunn fra andre land og kulturer. Bevisstheten om flerkulturell oppdragelse, slik det lyder i forslaget, trengs for både majoritet- og minoritetsfamilier.

Ordfører,
Alle foreldre trenger god veieldning i å være foreldre i en flerkulturell by og et flerkulturelt samfunn. Blant annet slik forebygger vi ekskludering og vi oppnår et godt integrert samfunn. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar