torsdag 19. desember 2013

SV er mot konkurranseutsetting og privatisering av barnehager.

Byråden må snu. De syv barnehagene må fortsatt driftes av kommunen!




Byrådet kom med beskjed om barnehager som ble plukka for konkurranseutsetting forrige uke. Reaksjonene jeg har fått fra foreldre og barnehageansatte, forteller meg at både foreldre og barnehageansatte er svært bekymret. Foreldrene er bekymret for at gode barnehageansatte kommer til å slutte og kvaliteten til barnehagen reduseres.
Barnehageansatte føler seg usikre. De er ikke sikre på om de kan beholde jobbene sine da bemanningsnormen ikke gjelder i private barnehager. De er bekymret for dårligere arbeidsforhold og sin pensjon under en privat barnehagedrifter:  http://www.osloby.no/nyheter/Varsler-kamp-mot-privatisering-av-barnehager-7412709.html#.UrNuDI26nio

SV er mot konkurranseutsetting og privatisering av barnehager. Utvelgelsen av barnehagene er basert på driftskostnader. Og det er jo først og fremst de ansatte som koster penger. Ansatte er driftskostnadene! Disse skal ned; det er hele grunnlaget for konkurranseutsettingen. Det er penger dette handler om, ikke barns oppvekstforhold. Byrådet kaster om lag 400 barn og dobbelt så mange voksne (foreldre) samt over 100 ansatte ut i uvisse uten en eneste begrunnelse enn penger.  

Byråden må snu og droppe vedtaket om privatisering og konkurranseutsetting av kommunale barnehager. Eller utsette planene og kjøre en konsekvensanalyse før man tar skrittet videre. Det hadde vært en ok julegave til alle barn, foreldre og barnehageansatte det gjelder.

2 kommentarer:

  1. Hei, Skjønner ikke problemet. Vi har selv barn i barnehage som er drevet av Norlandia og har en utmerket opplevelse av hvordan de driver barnehagen. Dette er proffe folk som kan mye mer om barnehagedrift enn Oslo Kommune. Føler det er et godt fokus på pedagogikk og utvikling av barnehagen. Ikke noe problem med at det er for få ansatte. I barnehagen vår er det 1 ansatt pr 3 barn. Føler dette er bra! Tror de som er bekymret over dette ikke vet hva de snakker om.... Dette er definitivt en forandring til det bedre, som foreldre kommer til å sette pris på etterhvert :-)

    SvarSlett
  2. Byrådet har ingen annen motivasjon enn å redusere driftskostnadene med konkurranseutsettingen. Det er voksne som utgjør driftskostnadene. Hvordan kan den private eieren redusere kostnadene? Jo, ved å redusere antall ansatte, pensjons- og/eller vikarkostnadene.
    Det er mange gode private barnehager. Barnehagen til barnet ditt sørger for den såkalte "bemanningsnormen", høres det ut som, med 1 ansatt pr 3 barn. Men, bemanningsnormen gjelder kun kommunale barnehager. Private kan velge å ikke følge den. Hvis de må redusere driftskostnadene, noe vi vet disse barnehagene må gjøre for ellers hadde de ikke vært plukka ut, må det gå utover de ansatte og kvalitet. Det er bekymringen.

    SvarSlett