onsdag 15. mai 2013

SV er fortsatt bekymret for situasjonen på Munch-museet


Ordfører,

SV er fortsatt bekymret for situasjonen på Munch-museet. Klarer man å møte konsekvensene av nedbemanningen? Er det noen som tar og viderefører konserveringsarbeidet? Hvor mye kompetanse har gått tapt? Er det noen som driver med forskning? Byrådet har ikke informert godt nok om hvilken alvorlig økonomisk situasjon Munch-museet befant seg i.

Ordfører,

Edvard Munch er ikke bare en av Norges, men også en av verdens største kunstnernavn. Oslo kommune, som arvet Munchs kunst, har plikt til å forvalte verdensarven på best mulig måte. SV vil ikke risikere at denne verdensarven går tapt. SV vil ikke finne seg i flere krisetilstander.
Vi foreslår derfor sette av 5 millioner, altså det som skal til for å ivareta de oppsagte stillingene ut året, for å sikre kjernekompetanse på museet.
Vi synes det er bra at både museumsdirektøren og kulturbyråden ved flere anledninger har gitt uttrykk for store forventninger for Munch-museet. Men hvordan skal man klare det? Hvordan skal man nå målene for museet? Hvordan skal man sikre fortsatt  publikumsvekst på museet? Hvordan skal det videre arbeidet med konservering og internasjonalisering ivaretas  når besparingstiltakene trer i kraft?

Vi foreslår derfor at byrådet redegjør  for hvordan museet skal oppfylle byrådets mål gitt dagens økonomiske situasjon.

Representanten fra Høyre siterer meg.  Det viser at SV er flink til å lese papirene.  Vi visste at det skulle bli nedbemanning. Men det vi ikke visste, det vi ikke ante dette var i en størrelsesorden slik at en av fire i museet måtte gå! 16 av de 71 ansette måtte gå!
Enda verre, dersom bystyrerepresentanten husker, samme dag som nyheten om nedbemanningsomfanget var kjent,  var byråden som var i komitemøtet like overrasket som resten av komiteen og kunne ikke svare på hva dette var og hva det ville ha av konsekvenser fordi nyheten var kommet samme dag som vi hadde møtet!

Ordfører,
Vi ønsker ingen flere store overraskelser ift Munch-museet.

Vi foreslår derfor at byrådet rapporterer skriftlig jevnlig om situasjonen på Munch-museet fremover.

Ordfører,
Vi skal være ambisiøse på vegne av Munchs kunst. Da må vi sikre at det er samsvar mellom våre ambisjoner og  de ressurser vi velger å bruke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar