onsdag 15. mai 2013

Krever økt inntak av lærlinger i Oslo kommune!


Ordfører,

Lærlinger sliter i Oslo. De får ikke lærlingeplass og byrådet kommer med et notat og mener at dette notater er godt nok?

Se på Gravferdsetaten og Munch muset som eksempel på to kommunale etater. I 2012 hadde de ingen lærlinger. To etater som har alle mulighet og burde hatt mange lærlinger.

Oslo kommune tilbyr altfor få lærlingplasser til sine yrkesfagelever, og er dårligst av alle landets største byer. I Bergen som er halvparten så liten som Oslo, og Trondheim som er mye mindre enn Oslo, var det i 2012  henholdsvis 452 og 300 lærekontrakter, mens i følge årsrapporten fra Utdanningsetaten, var 124 plasser alt Oslo kommune hadde å stille opp med til sine yrkesfaglige elever i 2012. Oslo kommune har ”klart” å øke antall lærlingkontrakter fra 72 i 2008 til 124 i 2012!

- Når de tar inn så få lærlinger, så har de rett og slett gjort en for dårlig jobb, sier leder av samarbeidsrådet for yrkesopplæring (SRY) som er det øverste fagorganet for fag- og yrkesopplæring i Norge.

Ordfører,
Høyresiden svikter ungdommen i starten av livet! Ikke lærlingplass for en ungdom er for mange et ”være eller ikke være i arbeidslivet”! Byrådet og bystyreflertallet ser rett og slett  ikke alvoret i denne situasjonen.

Ordfører,
Representanten fra Høyre skrøt av byrådets ambisjoner om 355 lærlingkontrakter fra 2013. Der tok han feil. For byrådet sier at det skal gjelde først 2015! Vel. JFor det første kommer byråden med et måltall som skal gjelde fra 2015 som er lavere enn Bergen og Trondheim har i dag. For det andre forteller de ikke med hvilke konkrete tiltak man skal komme dit og komme seg videre!

Vi anser derfor ikke notatet fra byrådet som en kvittering på bestillingen fra bystyret fra 2011, og mener at byrådet skal komme med en sak om kommunens langsiktige arbeid med lærlinger som konkret vil handle om ulike organisatoriske og økonomiske tiltak for å øke antall lærlinger i Oslo kommune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar