torsdag 29. oktober 2020

Vi må sikre fordelingen av vaksinen!



Den 7. September kunne vi lese at sammen med Sør-Afrika skulle Norge lede et internasjonalt råd som blant annet skulle sikre en rettferdig global fordeling av koronavaksiner. At etter initiativ fra EU-kommisjonen og WHO, var det opprettet en kjernegruppe av land og internasjonale aktører for å mobilisere for en rettferdig global fordeling av vaksiner og testutstyr. At der var Norge invitert med og var bedt om å lede dette rådet sammen med Sør-Afrika. 


Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) kalte det en «tillitserklæring» at Norge er utpekt til en lederrolle. «Hvis vi ikke klarer å samarbeide godt internasjonalt for å slå ned pandemien, blir denne krisen mye verre. Styrking av den globale dugnaden er helt avgjørende. Norge tar nå en rolle for å videreutvikle internasjonalt samarbeid og solidaritet,» sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).


Men allerede en uke etterpå, den 18 september, sto det i Aftenposten at de rikeste landene som representerer 13 % av verdens befolkning hadde allerede sikret seg 50 % av vaksinen som kommer til å produseres. Jeg lurer på hva regjeringen har å si til dette, all den tid når Norge  sammen med Sør-Afrika skulle egentlig sørge for at vaksinen skulle fordeles rettferdig blant verdens rike og fattige land?




(Publisert i Klassekampen, 29/11-20)

Se også i Utrop

4 kommentarer:

  1. Jovita Financial Aid U.S.A. Vær kvalifisert til å motta opptil $ 10.000 til $ 100.000 lån med% 1,5 rente hvis du står overfor økonomiske vanskeligheter eller tap av inntekt eller inntekt under COVID-19-pandemien. Du må sende inn en forespørsel WhatsAp: +17097005449
    E-post via: loanerjovita.loanlender.org@gmail.com

    FØRSTE INFORMASJON TRENGES
    _. Fullstendige navn:
    _.Land:
    _.Adresse:
    _.Stat:
    _.Kjønn:
    _.Sivilstatus:
    _. Telefonnummer:
    _. Epostadresse:
    _Lånebeløp som trengs:
    _Lånets varighet:
    _. Har du tidligere søkt:
    Så snart vi mottar informasjonen din, blir lånet ditt behandlet% 100.

    SvarSlett
  2. Hej mine damer og herrer, har du brug for økonomisk hjælp? Jeg er Susan Benson. Jeg er långiver og også finansiel konsulent.

    Har du brug for et erhvervslån, personlige lån, realkreditlån eller et lån for at gennemføre dit projekt? Hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale, at du kontakter mit firma. Vi yder alle former for lånetjenester inklusive lang- og kortfristede lån. For mere info, skriv til os via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller Send mig en besked direkte på WhatsApp via: +447903159998 & modtag et svar på et øjeblik.

    Vi er et omfattende finansielt servicevirksomhed, og vi er forpligtet til at hjælpe dig med at opfylde alle dine ambitioner. Vi er specialiserede i at levere strukturerede finansieringsløsninger til enkeltpersoner og virksomheder på den mest effektive og hurtigste måde.

    Her er nogle grunde til, at du skal kontakte os for et lån;
    * Bekvemmelighed - Du kan ansøge om et lån når som helst og hvor som helst.
    * Fleksibelt beløb - Du bestemmer, hvor meget du vil låne.
    * Hurtig direkte finansiering - Modtag dit lån inden for 24 timer efter godkendelse.
    * Fleksibel rente på 3%.
    * Høje godkendelsespriser
    * Fleksibel tilbagebetaling - Du får chancen for at vælge tilbagebetalingsdato enten ugentligt, månedligt eller årligt i en varighed på 1-30 år.
    * Enkel online applikation.
    * Personlig vejledning og ekspertise.
    * Ingen skjulte afgifter

    Gå ikke glip af en mulighed på grund af mangel på midler. Kontakt mit firma nu, vi kan hjælpe dig med et lån, fordi vi har hjulpet mange enkeltpersoner og organisationer, der har haft økonomiske vanskeligheder over hele verden

    For mere information om vores lånetilbud bedes du sende os din låneanmodning via:
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Mellemmænd / konsulenter / mæglere er velkomne til at medbringe deres kunder og er 100% beskyttede. I fuld tillid vil vi arbejde sammen til fordel for alle involverede parter.

    SvarSlett
  3. Livet er virkelig NÅD, jeg er Daan Sophia for tiden i California USA. Jeg vil gjerne dele erfaringene mine med dere om hvordan jeg fikk et lån på $ 185 000,00 USD for å fjerne bankutkastet mitt og starte en ny virksomhet. Det hele startet da jeg mistet hjemmet mitt og eiendelene på grunn av bankutkastet jeg tok for å motregne noen regninger og noen personlige behov. Jeg ble så desperat og begynte å søke etter midler på alle måter. Heldigvis for meg hørte jeg en kollega av meg snakke om dette selskapet, jeg ble interessert selv om jeg var redd for å bli lurt, jeg ble tvunget av min situasjon og hadde ikke noe annet valg enn å søke råd fra vennen min angående dette selskapet og fikk deres kontaktnummer, å få kontakt med dem virkelig gjorde meg skeptisk på grunn av min tidligere erfaring med online långivere, lite visste jeg om dette selskapet "PROGRESSIVE LOAN INC. var en gudfrykt for meg og min familie og hele internettverdenen, dette selskapet har vært til stor hjelp for meg og noen av kollegaene mine og i dag er en stolt eier av godt organisert virksomhet og ansvar blir håndtert alt takket være Josef Lewis fra (progressiveloan@gmail.com) .. Så hvis du virkelig har behov for en lån enten for å utvide eller starte din egen virksomhet eller i noen form for økonomiske vanskeligheter, jeg anbefaler deg å gi hr. Josef Lewis fra Progressive lån muligheten til økonomisk løft i livet ditt E-post: progressiveloan@gmail.com ELLER Wha tsApp / Text +13254005559 og ikke bli offer for online svindel i navnet på å få et lån. Takk


    SvarSlett
  4. Kære lånesøgere.

    Har du økonomiske vanskeligheder? Vil du starte din egen virksomhed? Dette lånefirma blev etableret som en menneskerettighedsorganisation verden over med det ene formål at hjælpe de fattige og økonomisk nødlidende mennesker. Hvis du ønsker at ansøge om et lån, bedes du kontakte dem ved at bruge nedenstående oplysninger: e-mail: elenanino0007@gmail.com

    Navn:
    Påkrævet lånebeløb:
    Lånets varighed:
    Mobilnummer:

    Tak og Gud velsigne
    FORSIKRING
    Ingrid

    SvarSlett