onsdag 2. april 2014

Oslobarnehagen mangler 48 millioner i år. Synd at byråden har ingen B-plan for å skaffe dem!

 
Jeg har spurt skolebyråd Anniken Hauglie om penger til barnehager på bystyret i dag:

I Oslo har det blitt færre ansatte i barnehager, det tas ikke inn vikar ved sykdom, vi har for mange ikke faglærte og det er lite midler til etter- og videreutdanning. Det mangler helt opplagt 48 millioner til barnehager i Oslo i år og 115 millioner neste år, ellers hadde hun ikke bedt om penger fra regjeringen. Når regjeringen sier nei, de kan ikke gi mer penger, burde hun faktisk svare på hvordan hun har tenkt å sikre at de 48 millionene de blå-blå på stortinget har kuttet i Oslobarnehagen! Jeg opplever at hun ikke ga et ordentlig svar på spørsmålet mitt. ”Vi kommer tilbake til det i forbindelse med revidert budsjett,” var liksom ikke svaret jeg hadde forventet å få!

Her er mitt spørsmål til Hauglie:


Ordfører,

Søkertallene til barnehagene er klare. Foreldre i Oslo velger barnehage og det er bra, fordi vi vet at gode barnehager er bra for alle barn.

God kvalitet betyr at vi må ha nok kompetente voksne som ser barna våre, de har nok fang å sitte på, de får leke, le og lære.  

Foreldre og barn har moblisert i flere år og har stått utenfor rådhuset i protest mot budsjett kutt i barnehagene i Oslo. Konsekvensen i Oslo er at det har blitt færre ansatte, det tas ikke inn vikar ved sykdom, vi har for mange ikke faglærte og det er lite midler til etter- og videreutdanning

Til høsten øker kontantstøtten til 6000 kroner i måneden for alle ettåringer. Ved å øke denne regnet regjeringen med at 4100 færre barn ville gå i barnehage og kuttet i pengene til dem. Totalt får Oslo 48 million mindre til barnehager i år. Neste år er det planlagt at Oslo skal få 115 mill mindre til barnehage.

Utdanningsbyråd, Anniken Hauglie, ber i media i dag regjeringen om å rette opp dette i revidert budsjett 2014.

 Byråden har i dag fått ett klart og tydelig svar. -  NEI.

De sier at det ikke er noen tradisjon for å korrigere slike tall i revidert, samt at Oslo har tidligere fått for mye penger, å nå får Oslo mindre og må leve med dette.

Det er ikke tvil om at kuttene i barnehagene må stanses og det må brukes mer penger på barnehage.



Mitt spørsmål til byråd Haugli er:

-      Hva er byråd Hauglies plan B?

Hvordan skal byråden å sikre at de 48 millionene de blå-blå på stortinget har kuttet i Oslobarnehagen blir kompensert fra kommunen, kan foreldre og barna i Oslo forvente tilleggsbevilgning til barnehagene i revidert budsjett for Oslo kommune?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar