onsdag 23. oktober 2013

Oslo trenger flere lærere. Hvordan har høyresiden tenkt å sikre det når Utdanningsetaten roper varsko?

Stiller spørsmål til den nye utdanningsbyråden, Anniken Hauglie:
Også på nyheter på TV8: http://www.tv8norge.no/Video/1917/2013/10/24/Nyhetene-24.-oktober

Ordfører,

Mange nok kompetente, dyktige lærere er det viktigste for å satse på kvalitet og innhold i skolen, slik at vi sikrer at barna våre lærer, får tilpasset opplæring og trives i skolen.

I pressemelding fra tidligere kunnskap og utdanningsbyråd Torgeir Ødegård ved fremlegg av årets budsjett kan en lese, jeg siterer:

”Byrådet satser på skolen og foreslår å styrke skolebudsjettet med 322 millioner kroner til totalt 10,7 milliarder kroner i 2014. Den økte budsjettrammen for skolesektoren gjør det mulig å videreføre tiltak knyttet til tidlig innsats og styrking av opplæring i basisfag som lesing og regning ”. 

Ordfører, mitt spørsmål går til den nye utdanningsbyråden, Anniken Hauglie:

konsekvensanalysen av budsjettforslaget fra Utdanningsetaten viser at om  budsjettet til byrådet vedtas vil en måtte redusere fra 2013 nivå med 67-72 lærere i 2014 og opp til 641 lærere i 2017. I Oslo, blir det om lag 1400 flere elever i skolen hvert år. Utdanningsetaten antyder at dette vil være lovstridig og at gruppestørrelsen vil bli større.
Ordfører, vi får mange færre lærere i Osloskolen og over 1400 flere elever i året.

Jeg vil gratulere byråd Anniken Hauglie som ny utdanningsbyråd og be henne om å komme med en refleksjon rundt viktigheten av å satse på lærerne i Osloskolen:
  


Oppfølgningsspørsmål:

Jeg er glad for at den nye byråden snakker varmt om viktigheten av kvalifiserte og dyktige lærere, og heldigvis har Oslo dyktige kvalifiserte lærere, samt at vi har behov for flere.

Kristin Halvorsen og den rødgrønne regjeringen opprettet ett tilskudd for økt lærertetthet noe som Oslo kommune fikk til 16 skoler og 58 nye lærere på ungdomstrinnet i Osloskolen. Vil Anniken Hauglie ta initiativet til at Oslo søker om dette tilskuddet videre og vil byråden ta kontakt med Erna Solberg og den nye kunnskapsministeren for å sikre at de 58 nye statlige lærerstillingene i ungdomstrinnet i Oslo videreføres?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar