torsdag 26. september 2013

"Innovasjonsmidlene" til kultur må ikke tas fra driftsmidlene

Ordfører,
Det er et år siden at midler til innovasjon innen kulturlivet og kulturnæringene ble foreslått avsatt. Det foreligger endelig, medio september 2013, at forslag til kriterier for hvordan disse midlene skal tildeles, foreligger. 

Vi sa, i fjor høst, at vi var kritiske til at så store midler skulle avsettes, uten at konkrete forslag til retningslinjer og innhold forelå. Vi er fortsatt bekymret for kvalitetssikringen når såpass store deler av kulturmidlene skal deles ut på så kort varsel. Potensielle mottakere risikerer å ikke bli informert i tide, og gå glipp av  muligheten til å lage gode søknader om  prosjekter som svarer til kriteriene bystyret nå skal vedta.
    
Ordfører,
Vi er positive til tiltak som forener kultur og næring og setter fokus på innovasjon. Men det er ikke bra at Byrådet, i sin iver etter innovasjon, valgte å kutte grovt i store deler av Oslos kulturlivs infrastruktur. Organisasjoner og institusjoner som BOA, Rom for Dans, Oslo Teatersenter med fler, er viktige arenaer for innovative prosjekter innen byens kulturliv. Men når man kutter i driftstilskuddene for disse og liknende tiltak for å dele ut midler til innovasjon, risikerer man å sparke ben under en infrastruktur som er viktig for nettopp å kunne satse på innovasjon, eksperimentering og tverrfaglig samarbeid. Ordfører, Dette er bekymringsverdig og vektingen av midlene bør revurderes ved årets budsjettarbeid.
    
Så til selve forskriftet:
Det er ikke mulig å forstå hvorfor tilskudd etter dette forskriftet ikke bør kunne gis parallelt med tildelinger fra andre av kommunens tilskuddsordninger. Vi foreslår derfor å stryke dette avsnittet i vårt forslag 1.

Vi forstår heller ikke hvorfor det skal være fordelaktig å ha funnet andre bidragsytere når man søker om disse midlene. Foreslår derfor å stryke tilsvarende punkt i vårt forslag nummer 2.

Så er det også bemerkelsesverdig at kommunen skal vite hvor vidt søkeren er lokalisert i offentlig subsidierte lokaler for å vurdere om man skal få tildelt innovasjonsmidler. Tilgang til en annen ordning via en kriterium må ikke redusere mulighetene til å få tilgang til en annen ordning via en annen kriterium.  Vi foreslår derfor å stryke dette avsnittet i vårt forslag 3.

Ordfører,
Vi mener at det ville vært klokt å sette av en lavere sum til dette formål de første årene, for eventuelt å trappe opp midlene etter at effekten av midlene ble evaluert. Vi foreslår derfor at etter 2014, skal man evaluere om tilskuddsordningen fungerer etter intensjonene.

Til slutt, ordfører, jeg har testet ut det kommende forskriftet med et arrangement som jeg fant på nettet, nemlig et seminar som skal holdes i morgen i Oslo med navn ”Examining Histories and Productions of Animal-Human Relationships”. Søknaden hadde oppfylt ett eller flere av kriteriene, tror jeg:

  • Forskriftets paragraf 6.a.  Er dette et samarbeid som ikke har funnet sted tidligere? Hmm. ”Examining Histories and Productions of Animal-Human Relationships”. Det hørtes veldig sånn ut. Sjekk!
  • Paragraf 6.b. Er dette ny bruk av eksisterende ressurser? Hmm. Dyr og mennesker er ressurser som har eksistert en god stund, men å eksaminere deres historier med hverandre hørtes veldig ut som ny bruk av eksisterende ressurser. Sjekk!
  • Paragraf 6.g. Vil tiltaket bidra til internasjonalisering?  Hmm. ”Examining Histories and Productions of Animal-Human Relationships”. Tittelen er i hvert fall internasjonalt. Sjekk! 
Ordfører,
Vi sier ok til ordningen under forutsetning av at den ikke går på bena på driftsstøtten, og vi sier ok til forskriftet med våre endringer. Håper byråden vil støtte våre forslag selv om vi ikke fikk gjennomslag for disse i komiteen.

2 kommentarer:

  1. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. We give out from a minimum range of $2000 to a maximum of $20 million.We are certified and your privacy is 100% safe with us Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just 3 hours. contact us now I'll advise you can contact us via email at
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    SvarSlett
  2. ยินดีต้อนรับสู่ภราดรภาพที่ยิ่งใหญ่
    คุณต้องการเป็นสมาชิกของอิลลูมินาติในฐานะภราดรภาพที่จะทำให้คุณร่ำรวยและมีชื่อเสียงในโลกและจะมีอำนาจในการควบคุมคนที่อยู่ด้านบนสุดของโลก คุณเป็นนักธุรกิจหรือหญิง, ศิลปิน, นักการเมือง, นักดนตรี, นักเรียน, คุณต้องLLUMINATI *ที่จะรวย, มีชื่อเสียง, มีประสิทธิภาพในชีวิต, เข้าร่วมลัทธิของพี่น้องอิลลูมินาติในวันนี้และได้รับผลรวมทันที $ 2 ล้านต่อสัปดาห์และบ้านฟรี ทุกที่ที่คุณเลือกที่จะอยู่ในโลกนี้และรับ $ 20,000,000 ต่อเดือนด้วยเงินเดือน% 2026ประโยชน์ที่มอบให้กับสมาชิกใหม่ที่เข้าร่วม ILUMINATI
    1. รางวัลเงินสด $ 800,000 USD
    2. Elegant Dream CAR ใหม่มูลค่า 500,000 ดอลลาร์สหรัฐ
    3. ดรีมเฮ้าส์ซื้อในประเทศที่คุณเลือก
    4. หนึ่งเดือนของวันหยุดพักผ่อน (ชำระเต็มจำนวน) ไปยังจุดหมายการท่องเที่ยวในฝันของคุณ
    5. หนึ่งปีของสมาคมกอล์ฟแพคเกจ
    6.V.I.P การรักษาที่สนามบินทุกแห่งในโลก 7. การเปลี่ยนแปลงวิถีชีวิตโดยรวม 8. การเข้าถึงโบฮีเมียโกรฟ
    9. ชำระรายเดือน 99,000,000 เหรียญสหรัฐเข้าบัญชีธนาคารของคุณทุกเดือนในฐานะสมาชิก
    10. เดือนทำเครื่องหมายนัดกับผู้นำระดับโลก 5 อันดับแรกและ 5 อันดับแรกของโลก
    หากคุณสนใจที่จะร่วมงานกับเราในสัญลักษณ์ของมือของซาตานในกลุ่มภราดรภาพอิลลูมินาติที่ยอดเยี่ยมโปรดติดต่อเราทางอีเมล illuminatiworld521@gmail.com


    SvarSlett