onsdag 25. september 2013

Hvorfor må aktivitetskolen være så dyr?


Regjeringen har gitt en gratis time med kulturskole og en time med gratis leksehjelp i aktivitetsskolen, sånn at aktivitetsskolen skulle ha blitt billigere, har Høyre-byrådet i Oslo økt prisen. Prisene i Oslo har økt mest i landet, og har nå den dyreste aktivitetsskole-prisen av alle norske storbyer på hele 2611 kr i måneden. Til sammenligning er maksprisen i Bergen 2040 kr og Trondheim 2405 kr. Noen kommuner har også gratis halv- og heldagsplass.

Orrdfører,
2611 kr i måneden er mye penger for en vanlig familie. Og den dyre prisen skaper store klasseforskjeller blant barna i byen vår, og gjør at mange barn ikke deltar på aktivitetsskolen fordi foreldrene deres ikke har råd. Og det er store forskjeller mellom bydelene. På Vindern går 100 % av barna i AKS, mens øst på Tøyen og Gran går bare 1 av 3.

Aktivitetsskolen er helt avgjørende for integrering, språkutvikling og læring. I budsjettet har Høyre derimot prioritert å bruke 150 millioner på en OL søknad, noe som nesten kunne ha gitt gratis halvdagsplass, de bruker 20 mill på Gulleråsen stasjon på vestetkanten, en tbanestasjon som nesten ikke er brukt, og nå planlegger de å bruke millioner av kroner på privatisering av kommunens barnehager.

Det er rom og mulighet til å senke prisen i aktivietsskolen. Det handler bare om politisk vilje.   

Mitt spørsmål er derfor hvorfor Høyrebyrådet økt prisen på aktivitetsskolen med 46% siden 2009? Hvorfor har de stemt i mot SVs forslag om å gjøre aktivietsskolen billigere?
  
Fire av ti barn i lavinntektsfamilier går i SFO, mot sju av ti barn
av foreldre med høy utdanning. I noen bydeler i Oslo er andelen nede i
13 prosent, ifølge regjeringens integreringsmelding. Er Høyrebyrådet bekymra for at barnas deltagelse på aktivitetsskolen og i sosiale aktiviteter avhenger av foreldrenes økonomi, og at det skaper store forskjeller på folk?

1 kommentar:

  1. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. We give out from a minimum range of $2000 to a maximum of $20 million.We are certified and your privacy is 100% safe with us Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just 3 hours. contact us now I'll advise you can contact us via email at
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    SvarSlett