mandag 3. juni 2013

Stå på Etterstad skole!


SV vil beholde faglinjene samlet på Etterstad skole. Og vi har sammen med AP og FrP fått flertall for at byrådet fremmer forslag som samlokaliserer tilbudet innen Elektrofag og TIP. Et viktig steg i riktig retning. Stå på Etterstad skole!


Vi har også sikret flertall for "Byrådet bes utrede mulighetene for å utvide tilbudet på Etterstad med studiespesialisering, i tillegg til å beholde de linjene som er der nå"

Her er bystyreinnlegget mitt i dag, 12.juni:

En evalueringsrapport fra Nordisk institutt for innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) konkluderer med at Kunnskapsløftet som ble innført for sju år siden, har ført til en større akademisering av videregående skole. Stadig flere av elevene som kommer fra ungdomsskolen velger bort yrkesutdanningene til fordel for utdanning som gir studiekompetanse, og stadig flere yrkesfagelever hopper over til studieforberedende fag.

Rapporten kaller trenden for en «direkte årelating» av rekrutteringen til fag- og yrkesopplæringen. Denne utviklingen er uheldig fordi vi trenger flere fagarbeidere.

Vi har flere gode yrkesfaglige skoler i Oslo. Én av dem heter Etterstad skole. Skolen har lang tradisjon og erfaring innenfor elektrofag, service og samferdsel, teknikk og industriell produksjon og restaurant- og matfag. Skolen har også lange maritime tradisjoner.

Nå vil Høyre-byråden flytte og skille ”Teknikk og industriell produksjon” og ”Elektro” linjene på Etterstad. Disse skal flyttes hhv til Sogn- og Holtet. Vi kan ikke se at det er pedagogiske begrunnelser som ligger bak dette ønsket. Vi mener at en splittelse av linjene svekker fagmiljøene hver for seg og også samlet sett. I tillegg til gjensidig styrking av fagene, finnes det flere fordeler ved å beholde fagene samlet som for eksempel gi elevene mulighet til kryssløp. Skolen har lenge satset på å øke jenteandelen i de tekniske fagene og LOs likestillingspris for Jenter i Bil & Elektro har gått til Etterstad. En splitting og flytting kommer til å påvirke de gode resultatene skolen har fått på dette området.

Det er viktig å ta vare på gode yrkesfaglige utdanningsmiljøer som fungerer. ”Teknikk og industriell produksjon” og ”Elektro” linjene på Etterstad bør forbli på skolen. Skolen bør moderniseres og bygges ut til å bedre støtte det gode samarbeidet mellom ulike faglinjer, samt det ideelle samarbeidet mellom yrkes- og fellesfagene.

Derfor foreslår vi enkelt og greit: ”Teknikk og industriell produksjon” og ”Elektro” linjene må forbli på Etterstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar