mandag 6. februar 2012

Vil ikke ha forsøk med valgfritt sidemålsundervisning i videregående skoler

Vi har behandlet byrådens forslag med "forsøk med valgfritt skriftlig sidemål i videregående skoler" i kultur- og utdanningskomiteen i bystyret. Jeg på vegne av SV har ment noe helt annet:

  • Byrådet bes om å legge til rette for og oppfordre til at ungdomsskolene i Oslo begynner med skriftlig sidemål i 8. klasse.
  • Byrådet bes i samråd med relevante forskningsmiljøer sikre at dette organiseres på en måte som legger til rette for kvalitetssikret forskning på resultatene.
  • Byrådet bes om å legge til rette for et forsøk med sidemålsopplæring i Osloskolen, der erfaringene fra Brannfjell, Holmlia og Elvebakken brukes til å gjennomføre et forsøk av samme størrelse som sidemålsforsøket i perioden 2004-2007. Byrådet bør gå i dialog med Nasjonalt senter for nynorsk i opplæringa om rammene for forsøket.
Det ble ingen flertallsvedtak i komiteen. Jeg kan derfor ikke skjønne noe annet enn at Ødegaards forslag ikke får flertall i bystyret når den kommer dit.

1 kommentar:

  1. Strålande, Gülay! Eigentleg trur eg effekten er enno større om ein byrjar tidlegare enn 8.kl òg, i barneskulen (eller som Håvard B. Øvregård i Noregs Mållag vil, i barnehagen): http://mobil.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4150555.ece#.TzAyZuRZfnl

    SvarSlett