onsdag 4. september 2019

Hurra for Fornebubanen og nytt signalanlegg for T-bane i Oslo!


Ordfører,

Vi oppnår i dag en viktig milepæl i arbeidet med å koble Oslo sammen med T-banen!

Fornebubanen blir om lag 8,2 kilometer lang og strekker seg fra Fornebu senter i Bærum til Majorstua. Hele banen vil ligge i tunnel under bakken, og reisetiden er estimert til tolv minutter. Det har versert ulike planer for banen i en tjue års tid, og jeg som har pendlet med buss på den trafikktunge strekningen for å komme meg på jobb,  kan skrive under på at kuttet i reisetiden er en anselig forbedring!

Med dagens bussløsning til Fornebu har Ruter kapasitet til å transportere 3 000 mennesker i timen. Til sammenligning kan et 6-vogns T-banetog med åtte avganger i timen transportere 6 400 mennesker per time.

Ordfører,
Det var synd at samferdselsministeren har sådd tvil om staten ville ta halve regningen i mai i år. Staten nå har sluttet seg til den samme styringsrammen som nå fastsettes av Oslo bystyre. Det er vi selvfølgelig fornøyde med.

Ordfører,
Det er ofte feil med signalanlegget til T-banen i Oslo. I løpet av 2016s atten første dager, ble det registrert 19 feil med signalanlegget! Gjennomsnittsalderen i Oslo i 2015 var på omtrent 39 år, ifølge tall fra SSB. Ordfører, de eldste delene av Oslos signalanlegg er dermed faktisk eldre enn den jevne Osloborger! J

Her var det altså helt nødvendig med å gjøre noe!

Ordfører,
Det er mange fordeler med det nye anlegget i tillegg.
·      Det vil gjøre det mulig for togene å kjøre tettere. Flere tog kan kjøre gjennom sentrumstunnelen og det vil være mulig å kjøre på en måte som gjør at man bruker mindre strøm enn i dag.

·      Det vil også bli en annerledes hverdag for T-baneførerne når det nye systemet er på plass. I fremtiden vil T-baneførerne, som i dag styrer farten mellom stasjonene, trykke på en knapp for at togene skal kjøre. Og det er det hele. De vil også overvåke at alt går riktig for seg under kjøreturen.

Ordfører,
Prislappen vil ligge over to milliarder, men nytt signal annlegg er helt nødvendig for å ha en T-bane også i fremtiden!

Gratulerer Oslo med ny Fornebubane og et nytt signalanlegg! J Som representanten fra MDG sier, uten bompenger hadde det ikke vært nytt signalanlegg.

Apropos bompenger, ordfører,

Det er to ting vi bør spesielt huske på i ”bompenger debatten”:
1.     At Norge ble dømt i EFTA-domstolen i 2015 på grunn av for høy luftforurensning i de største byene og Oslo ble pålagt av staten å lage handlingsplan og tiltak.

2.     Og at verden må kutte 50% av alle klimagassutslipp på 11 år for å kunne begrense katastrofale konsekvenser for mennesker og natur. Oslo har som mål å kutte 95% av våre klimagassutslipp innen 2030. Veitrafikken er den største kilden til klimagassutslipp i Oslo.


Vi bygger bomstasjoner for at det skal lønne seg mer for folk å velge kollektiv, sykkel og gange. Slik at vi kan redusere forurensingen og redde miljøet!  At det også er med på å finansiere Fornebubanen og nytt signalanlegg, er bare win-win! :)

3 kommentarer:

  1. Hei, festsesongen er her igjen, de som har mottatt et lån fra oss bør komme ut og begynne å vitne, og de som har behov for et presserende lån, bør kontakte oss nå.

    Liten introduksjon om meg selv.
    Jeg heter Claudia Klein, jeg er tysk og representerer Spotcap Global Financial Services. Vi gir alle slags lån til en subsidiert rente på 3%

    Enten det er et lån for å kjøpe et hus eller en bil, eller et lån for å reise på ferie, eller et forretningslån, personlig lån, tilbyr vi både langsiktig og kortsiktig lån. Her er den beste løsningen på dine økonomiske bekymringer. Interesserte parter bør kontakte oss for mer informasjon via e-post: | spotcapglobalservices@gmail.com | eller send oss ​​en beskjed på WhatsApp: +4915758108767 |

    Når det gjelder lån på nettet, er vi veldig pålitelige og tillitsverdige. Det er veldig viktig at du jobber med det rette selskapet. Vi hjelper deg med å få den beste prisen for lånet ditt uavhengig av kredittscore! Hvis du er ute etter noen slags lån, er vi det rette selskapet for deg å kontakte.

    Vi vet at det alltid har vært et enormt problem å få et legitimt lån For personer som har økonomiske problemer og trenger løsning på det, er det mange som synes det er så vanskelig å få lån fra sine lokale banker eller andre finansinstitusjoner på grunn av høy rente , utilstrekkelig sikkerhet, gjeldsgrad, lav kredittscore eller andre årsaker

    Kontakt oss i dag for mer informasjon om vårt lånetilbud via denne e-postadressen: | spotcapglobalservices@gmail.com | eller send oss ​​en beskjed på WhatsApp: +4915758108767 | & Motta svar på et øyeblikk.

    SvarSlett
  2. Er du i finanskrisen, leter du etter penger til å starte din egen virksomhet eller betale regninger ?, Vi er alle typer lån til lav rente på 2%. Søk nå via e-post til: (TRUSTLOAN88@GMAIL.COM) eller WhatsApp Us på +1 443 281 3404

    SvarSlett
  3. SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. SRETAN SAM ŠTO SMO DOŽIVILI DO 2024. PA ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM DOBIO ZAJAM OD 20 000 EURA OVE 2024. GODINE. PRIJAVIO SAM SE ZA ZAJAM I DAVIDSON LOAN FIRM WORLD WIDE MI JE ODOBRIO ZAJAM. ZNAM O ČEMU GOVORIM I ZNAM KROZ ŠTO SAM PROŠAO, AKO VAM TREBA ZAJAM ZA BILO KAKAV PROJEKT I ŽELITE INVESTIRATI, MOŽETE KONTAKTIRATI G. DAVIDSON ALBERTA PUTEM E-MAILA: {davidsonalbertloan@gmail.com} WHATSAPP: {+4917645027555}

    SvarSlett