onsdag 28. august 2019

Innvandring og integrering fra et kvinneperspektiv



Barnets beste bør innebære at barnet ikke skilles fra mor.

Jobbe for at ofre for menneskehandel kan få opphold i Norge selv om det ikke foreligger tiltale eller dom i saken. Det bør være tilstrekkelig for opphold at det er overveiende sannsynlig at personen er utsatt for menneskehandel og har samarbeidet med politiet.

Fjerne treårsregelen for rett til permanent opphold. Treårsregelen bør erstattes med et system som ikke gjør kvinner sårbare for overgrep og utnytting. Treårsregelen fratar den som er kommet til Norge gjennom ekteskap retten til å bli i Norge om skilsmisse tas ut før det har gått tre år etter giftermålet.

Fjerne krav som gjelder familiegjenforening. Det skal ikke være krav til verken inntekt eller botid for å etablere en familie eller for å gjenforenes med nærmeste familie. Det skal være en grunnleggende rettighet å kunne gjenforenes med sin nærmeste familie.

Arbeide for at utlendingsmyndighetene bygger opp spesialkompetanse om særlig sårbare grupper, slik som homofile, barn og kvinner, som ofte utsettes for brutal behandling i fluktsituasjoner, og at det er særlig kompetanse om seksuelle overgrep.

Kjempe for at minoritetskvinner og kvinner med innvandrerbakgrunn sikres selvstendige rettigheter og økonomisk frihet.

Bekjempe sosial kontroll og æreskultur. Ordningen med minoritetsrådgivere ved videregående skoler skal trappes opp, og den flerkulturelle kompetansen styrkes. Innsatsen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse videreføres med kraft.

At familiegjenforente skal få gratis eller rimelig tilbud om norskopplæring.

Oslo SV:
Fortsette arbeidet med «Nye Familier», som er et hjemmebesøksprogram for nye familier fra svangerskap til  barnet er to år.

At alle som har fullført 2-årig kvalifiseringsprogram/ tiltak og fortsatt ikke er kommet i arbeid skal ha rett til tilbud om ordinært arbeid med lønnstilskudd  eller individuell mulighet for fagutdanning med kvalifiseringsstønad eller lærlingelønn.

Øremerke midler til «Kontoret for fri rettshjelp» for å kunne  yte juridisk bistand til folk som har opplevd diskriminering i ansettelsesprosesser og i arbeidslivet generelt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar