onsdag 4. september 2019

Mappevurdering som alternativ til eksamen

SVs ungdomsparti skriver til meg når de vet at jeg kommer til å holde innlegg om denne saken i bystyret: 

Tusenvis av elever går på ungdomsskolen og videregående i Oslo. De jobber beinhardt gjennom året, men alt det kan være forgjeves fordi karakteren avgjøres på eksamen, 5 timer i en svett gymsal.

Du trekkes opp i en liten del av faget, for eksempel 1800-tallsforfattere, og selv om du kan alt annet er du da fordømt. Eksamen har vært vurderingsformen siden den industrielle revolusjonen og de som vil ha eksamen som vurderingsform, klamrer seg til fortida. De ødelegger ungdoms mulighet til å vise hva de faktisk kan.

Og spesielt når vi vet hvor mye skjønn det ligger i denne viktige vurderingen. I år har vi sett saker der elever i ene øyeblikk ikke har vitnemål, men klager på eksamen og får 6. Slike tilfeldigheter kan vi ikke ha. Det er ikke å ta elever på alvor.

Jeg tror neppe eksamen blir fjernet med det første, men prøve ut andre vurderingsformer kan vi gjøre. Jeg vil derfor berømme ungdommens bystyremøte for å løfte opp en viktig sak om å få gjennomføre et prøveprosjekt med mappevurdering som alternativ til eksamen. Jeg er glad for at byrådet kommer til å vurdere å søke om å få gjennomføre et prøveprosjekt med mappevurdering som alternativ til eksamen etter at Kunnskapsdepartementet har redegjort for anbefalinger om eksamen.



13 kommentarer:

  1. Hei, festsesongen er her igjen, de som har mottatt et lån fra oss bør komme ut og begynne å vitne, og de som har behov for et presserende lån, bør kontakte oss nå.

    Liten introduksjon om meg selv.
    Jeg heter Claudia Klein, jeg er tysk og representerer Spotcap Global Financial Services. Vi gir alle slags lån til en subsidiert rente på 3%

    Enten det er et lån for å kjøpe et hus eller en bil, eller et lån for å reise på ferie, eller et forretningslån, personlig lån, tilbyr vi både langsiktig og kortsiktig lån. Her er den beste løsningen på dine økonomiske bekymringer. Interesserte parter bør kontakte oss for mer informasjon via e-post: | spotcapglobalservices@gmail.com | eller send oss ​​en beskjed på WhatsApp: +4915758108767 |

    Når det gjelder lån på nettet, er vi veldig pålitelige og tillitsverdige. Det er veldig viktig at du jobber med det rette selskapet. Vi hjelper deg med å få den beste prisen for lånet ditt uavhengig av kredittscore! Hvis du er ute etter noen slags lån, er vi det rette selskapet for deg å kontakte.

    Vi vet at det alltid har vært et enormt problem å få et legitimt lån For personer som har økonomiske problemer og trenger løsning på det, er det mange som synes det er så vanskelig å få lån fra sine lokale banker eller andre finansinstitusjoner på grunn av høy rente , utilstrekkelig sikkerhet, gjeldsgrad, lav kredittscore eller andre årsaker

    Kontakt oss i dag for mer informasjon om vårt lånetilbud via denne e-postadressen: | spotcapglobalservices@gmail.com | eller send oss ​​en beskjed på WhatsApp: +4915758108767 | & Motta svar på et øyeblikk.

    SvarSlett
  2. HALLO; Trenger du et lån?
    Vi tilbyr lån til enkeltpersoner: personlig lån til konsum, boliglån, kredittinnløsning, gjeldsinnløsning (For å samle all gjeld på en kreditt), forretningslån og også et lån for å kjøpe en bil.

    Trenger du et lån for å finansiere prosjektet ditt?
    Vi kan støtte deg med et lån for å gjennomføre prosjektene dine, for eksempel: bygging av hus, kontorer, gårder, og også finansiere reiseprosjekter, ditt selskap eller et prosjekt som du trenger ekstern finansiering.

    Trenger du et investeringsfond?
    Vi kan investere i de store prosjektene dine. Dette er forbeholdt selskaper som søker investorer for å finansiere forskningsprosjekter, eiendomsprosjekter, overtakelser og andre forretningsbehov.

    VELG DE BESTE LÅN-alternativene NÅ !!! For mer informasjon om tjenestene våre, kontakt oss via denne e-postadressen: novaglobalfinances@gmail.com

    Hva vi tilbyr;
    Vi tilbyr alle slags lånetjenester, både sikrede og usikrede lån, gjeldskonsolidering og mange andre til en veldig rimelig pris.

    NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES er datterselskapet til et av de sterkeste finanskonsernene i Europa og over hele verden med en stor kapital. NOVA GLOBAL FINANSIELLE TJENESTER forfølger en strategi for å være til stede der vekst blir funnet, koble kunder til mulighetene det skaper, hjelpe bedrifter med å vokse, økonomier til å trives og enkeltpersoner til å realisere sine ambisjoner.

    Send en låneforespørsel nå !!!
    Navn: Camilla Karlsen (lånesenterbetjent)
    Kontakt mail: novaglobalfinances@gmail.com

    SvarSlett

  3. Er du forretningsmann eller kvinne? Trenger du penger for å starte din egen virksomhet? Trenger du et lån for å betale gjelden eller betale kontoen din eller starte en fin virksomhet? Trenger du penger til prosjektet ditt? Vi tilbyr sikrede lån for ethvert beløp og hvor som helst i verden (enkeltpersoner, selskaper, eiendom og juridiske personer) til vår pris på 2% utmerket. Som svar på forespørselen din og sende deg mer informasjon om følgende e-postadresse: (lawsonsmithloan24@gmail.com)

    EMAIL: Lawsonsmithloan24@gmail.com

    SvarSlett

  4. Rett og slett for et personlig lån?
    Lån til forbedring av hjemmet ditt,
    Huslån,
    Gjeldskonsolideringslån,
    Kommersielt lån,
    Utdanningslån,
    Billån,
    Lån for eiendeler.
    Ring eller legg til oss på What'sApp: + 1917-231-9940
    E-post: lawsonsmithloan24@gmail.com

    SvarSlett
  5. Hei mine damer og herrer, trenger du økonomisk hjelp? Jeg er Max Bent. Jeg er en utlåner og også en finansiell rådgiver.

    Trenger du et presserende lån for å fjerne gjelden din, eller trenger du et egenkapitallån for å forbedre virksomheten din? Har du blitt avvist av banker og andre finansbyråer? Trenger du lånekonsolidering eller boliglån? Søk ikke mer da vi er her for å gjøre alle dine økonomiske problemer til en fortid. Kontakt oss på e -post:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Dette er Ocean Finance Mortgages. Vi tilbyr lån til de som er interessert i en rimelig rente på 2%. Rekkevidden varierer fra 5000,00 Euro til maksimalt 100 000 000,00 Euro.

    SvarSlett
  6. Trenger du et lån for å konsolidere gjelden din på 2 %? Eller personlige lån. Bedriftslån etc. Vi tilbyr økonomisk rådgivning til kunder, bedrifter som er på utkikk etter gjelds-/lånefinansiering og søker arbeidskapital for å starte ny virksomhet eller utvide en eksisterende virksomhet. Meglere / konsulenter / meglere kan hente inn sine kunder og er 100 % beskyttet. Interessenter bør kontakte oss for mer informasjon via e-post: crifcreditmanagement23@gmail.com)

    SvarSlett
  7. Jeg heter Ingrid, jeg vil gjerne dele et bemerkelsesverdig vitnesbyrd om hvordan jeg fikk 200.000 Euro, LÅN gjennom ELENA NINO kredittinvestering og alle slags. hvis du er interessert i et lån kontakt på e-post: elenanino0007@gmail.com

    SvarSlett
  8. Kjære lånesøkere

    Har du økonomiske vanskeligheter? Vil du starte din egen bedrift? Dette låneselskapet ble etablert som en menneskerettighetsorganisasjon over hele verden med det eneste formål å hjelpe de fattige og økonomisk nødlidende. Hvis du ønsker å søke om lån, vennligst kontakt dem ved å bruke detaljene nedenfor: e-post: elenanino0007@gmail.com

    Navn:
    Nødvendig lånebeløp:
    Lånets varighet:
    Mobilnummer:

    Takk og Gud velsigne
    Ingrid

    SvarSlett
  9. Hei mine damer og herrer, Trenger du økonomisk hjelp? Jeg er Susan Benson. Jeg er en utlåner og også en finansiell konsulent.

    Trenger du et bedriftslån, privatlån, boliglån eller et lån for å fullføre prosjektet? Hvis svaret ditt er ja, vil jeg anbefale deg å kontakte firmaet mitt. Vi tilbyr alle typer lånetjenester, inkludert langsiktige og kortsiktige lån, sikrede og usikrede lån og mange flere. For mer info, skriv til oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller send meg en melding direkte på WhatsApp via: +447360502110 og motta et svar på et øyeblikk.

    Et lån fra et pålitelig og kompetent selskap er det du trenger for å nå målet ditt. Vi er et omfattende finanstjenesteselskap og vi er forpliktet til å hjelpe deg med å oppfylle alle dine ambisjoner. Vi er spesialister på å tilby strukturerte økonomiløsninger til enkeltpersoner og bedrifter på den mest effektive og raskeste måten.

    * Du kan søke om lån når som helst og hvor som helst.
    * Fleksibelt beløp - Du bestemmer selv hvor mye du vil låne.
    * Rask direkte finansiering - Motta lånet ditt innen 24 timer etter godkjenning.
    * Fleksibel rente på 3 %.
    * Høye godkjenningsrater
    * Fleksibel tilbakebetaling - Du skal velge tilbakebetalingsdato, enten ukentlig, månedlig eller årlig for en varighet på 1-30 år.
    * Enkel online søknad.
    * Personlig veiledning og ekspertise.
    * Ingen skjulte kostnader

    Ikke gå glipp av en mulighet på grunn av mangel på økonomi. Ta kontakt med firmaet mitt nå, vi kan hjelpe deg med et lån fordi vi har hjulpet en rekke enkeltpersoner og organisasjoner som har hatt økonomiske vanskeligheter over hele verden

    For mer informasjon om lånetilbudet vårt, send oss gjerne din låneforespørsel via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Formidlere/konsulenter/meglere er velkomne til å ta med sine kunder og er 100% beskyttet. I full tillit vil vi samarbeide til fordel for alle involverte parter.

    SvarSlett
  10. QUICK EASY EMERGENCY URGENT LOANS LOAN OFFER EVERYONE APPLY NOW +918929509036 financialserviceoffer876@gmail.com Dr. James Eric

    SvarSlett
  11. Vil du ta opp et lån og ikke vet hvor du kan få et ekte lån?
    Ønsker du å starte en bedrift, men har ikke kapital?
    Trenger du å søke om lån av en eller annen grunn?
    Trenger du et julelån?

    Håpet har endelig kommet fordi Elena Nino gir raske og pålitelige lån, deres tjeneste er 100% ekte og garanterer at du får lånet når du søker. Send en e-post og godkjenn i dag på elenanino0007@gmail.com

    Takk og Gud velsigne deg
    TILLIT
    Elena

    SvarSlett
  12. SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. SRETAN SAM ŠTO SMO DOŽIVILI DO 2024. PA ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM DOBIO ZAJAM OD 20 000 EURA OVE 2024. GODINE. PRIJAVIO SAM SE ZA ZAJAM I DAVIDSON LOAN FIRM WORLD WIDE MI JE ODOBRIO ZAJAM. ZNAM O ČEMU GOVORIM I ZNAM KROZ ŠTO SAM PROŠAO, AKO VAM TREBA ZAJAM ZA BILO KAKAV PROJEKT I ŽELITE INVESTIRATI, MOŽETE KONTAKTIRATI G. DAVIDSON ALBERTA PUTEM E-MAILA: {davidsonalbertloan@gmail.com} WHATSAPP: {+4917645027555}

    SvarSlett
  13. Har du akutt behov for et lån? Gir vi personlige lån? bedriftslån? hjemmelån? gårdslån? utdanningslån? Debet konsolideringslån? lastebillån? billån? hotelllån? refinansiere lån? og mer gjeld? startlån? .Vi tilbyr med 2% rente! Kontakt oss via: (challotloan@gmail.com )
    Kreditttilbud

    SvarSlett