onsdag 5. mars 2014

Byråden må si hvilke barnehager det ikke er kommet bud på!

Jeg har stilt følgende spørsmål til byråden, men hun ville ikke svare på det. Det mener jeg hun burde og kunne ha gjort. Kommunen skal ikke tilbakeholde informasjon som kan deles med folket. 

Her er mitt spørsmål til byråden:


Når byrådet i samarbeid med Frp legger på anbud de barnehagene som er dyrest i drift på en 6 års kontrakt, og velger å fjerne den kommunale bemanningsnormen i anbudet, samt setter ett pristak som er lavere en gjennomsnittet av barnehagene i bydelene, så er det åpenbart at formålet primært er å spare penger og ikke barns beste.

Anbudsrunden var ferdig i går. Mange store aktører har gjennom prosessen valgt å tregt  seg fra anbudet bla.med begrunnelse i at det ikke er mulig å drifte en barnehage med ett 6 års perspektiv og at det ikke er mulig å drifte en barnehage med god nok kvalitet på de kriteriene som er lagt til grunn.

Byråd Hauglie bekreftet i media i går at det var kommet inn anbud på barnehager men sitat: ” Hun kan foreløpig ikke si noe om hvem som har lagt inn bud, hvilke barnehager det er interesse for eller om det er noen av disse syv barnehagene private ikke ønsker å overta.”

Ordfører, i kravspesifikasjonen til anbudsprosessen er det spesifisert at det skal legges inn separate redegjørelse for hver enkelt barnehage og at en gir tilbud på den enkelte barnehage.

På dette grunnlaget spør jeg om det ikke er kommet inn anbud på  noen av de anbudsutsatte barnehagene og hvilken barnehage er det? 

I kravspesifikasjonen til anbudsprosessen er det spesifisert at det skal legges inn separate redegjørelse for hver enkelt barnehage og at en gir tilbud på den enkelte barnehage. Hvorfor blir ikke de barnehagene det ikke er kommet inn anbud tatt ut av anbudet nå?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar