søndag 6. januar 2013

Politikken må reflektere den folkelige støtten for en rettferdig asylpolitikk


Det er stor folkelig støtte for asylbarn i Norge. Politiske valg er nødt til å reflektere dette, men Stortingets flertall er dessverre fremdeles for en streng asylpolitikk.  Selv om barnas beste skal hensyntas mer enn innvandringspolitiske hensyn i asylsaker, skjer det ikke. Men vi kan ikke ha det sånn. Barnas beste kan ikke være et tomt ord. Dommen i høyesterett fra 21. desember viser også at vi trenger flere virkemidler for å verne barnes interesser.

SVs stortingsrepresentant Aksel Hagen inviterer til åpen møte på Stortinget 21. januar 2013 for å nettopp diskutere strategi og taktikk for å få gjennomslag for en mer rettferdig asylpolitikk - særlig med fokus på barn. Det er viktig å samle kreftene. Håper mange kan komme. Her er invitasjonen.





Invitasjon til åpen møte på Stortinget 21. januar 2013:
Asylbarna – hva nå?

Svært mange interesseorganisasjoner, støttegrupper og enkeltpersoner har engasjert seg sterkt i kampen for de lengeværende asylbarna spesielt og for en mer rettferdig norsk asylpolitikk generelt. Fredag 21. desember falt dommen i høysterett. Flertallet slo klart fast at UNE har stort rom til å avslå søknader på grunn av innvandringsregulerende hensyn selv om det er til barnets beste å bli. Dommen reiser spørsmålet om hvilke strategier som nå må til for å få til endring.
Viser til tidligere utsendt invitasjon til åpent møte på Stortinget. På dette møtet vil vi diskutere videre strategier for en mer rettferdig asylpolitikk. Møterammen er satt til 12-15 mandag 21. januar 2013. Send gjerne invitasjonen videre til eventuelle interesserte.
Vi ber deltakere om å møte opp på Stortinget allerede 11.45, slik at vi kan begynne programmet presis. Vi ber om at alle som ønsker å delta på seminaret melder seg på ved å sende e-post til: anne-berit.finholt@stortinget.no Møtet kan bli fulltegnet, så send din påmelding så snart som mulig. Første mann til mølla!
Merk at det kan bli noen justeringer i det skisserte programmet.
Program:
12.00 Velkommen
-        Ved Helga Eggebø og Aksel Hagen
12. 10 Del I: Asylpolitikk og asylrett med fokus på barn
Innledere:
-        Vigdis Vevstad, advokat.
-        Arild Humlen, advokat.
13.00 Del II: Utlendingsforvaltningen – hvordan behandles asylsøknader og hvordan behandles barn i mottak?
Innledere:
-        Rune Berglund Steen, kommunikasjonsansvarlig ved Antirasistisk Senter.
-        Cecilie Øien, forsker.
14. 00 Del III: Strategidiskusjon
-        Kort innledning til debatt ved Aksel Hagen
-        Diskusjon i plenum: Asylbarna – hva nå?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar