onsdag 30. januar 2013

Bystyreflertallet selger Munchs selv fotografi til Frankrike. Det er dumt.

Munch testamenterte sine verk til Oslo kommunen for «å sikre en samlet bevaring og trygg forvaltning av sin kunstneriske produksjon.» Nå vil Venstre-byråden selge en av Munchs selvfotografier tatt i hagen i Ekely, ca 1930, til Pompideu-senteret.

Byrådet argumenterer for salget med ”å vise Munchs fotografi på Pompidou-senteret vil styrke hans posisjon som modernist også i et fotohistorisk perspektiv”. Det er jeg eing i. Men dette kan sikres uten å selge. Man kan for eksempel inngå en langsiktig utlåns- eller deponeringsavtale. 
Cullinan er den største diamanten av smykkekvalitet som noen gang er funnet. Den ble funnet i Sør-Afrikas Premier gruve. Diamanten ble gitt til Englands Kong Edvard den 7. i fødselsgave i 1907. Cullinan er Cullinan fordi den er stor, men enda viktigere den har bare én eier. Oslo kommune må være den aleneeieren av Munchs fotografi. Det er først da Munchs fotografi kan bli en av fotografiens cullinaner!

Men bsytyreflertallet, alle partier utenom SV og Rødt, har dessverre stemt for salget i dag. De fratok dermed Oslo muligheten til å eie en unik Munch-diamant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar