onsdag 30. januar 2013

Oslo mister sitt flaggskip, Oslo Kino, bit for bit


Det er trist å se at Oslo Kino forsvinner bit for bit fra kommunens hender: Byrådet vil nå selge kommunens eierandeler i et selskap som eier en del av bygningen som rommer Colloseum Kino. Ved å vedta dette salget, åpner Byrådet for at Essendropsgt. 8  altså den delen av Colloseum som ligger ved kuppelbygget, får en ny eier.

Et flaggskip er det fartøy i en orlogsflåte eller eskadre hvor høystbefalende fører sitt kommandotegn, et spesielt flagg som viser at skipet er under kommando. Betegnelsen brukes iblant også om den av en rekke enheter som ansees for mest representativ, f.eks. et flyselskaps mest moderne, evt. største fly, en bedrifts mest avanserte produkt.

Byrådet bruker betegnelsen flaggskip for Colloseum Kino. I sakspapirene skriver de at Colloseum Kino er Oslo Kinos flaggskip. Men ”takket være byrådet” og hvis de finner enn annen eier, kommer Oslo til å miste sin posisjon som høystbefalende for kinoflåten sin. Oslo kommer ikke til å eie sitt flotte flaggskip Colloseum Kino lenger. Jeg synes det er tragisk at Byrådet ikke ser dette og til og med fortsatt bruker begrepet ”flaggskip” for en kino de snart mister!

Oslo Kino har vært i kommunal eie i 87 år. Det har vært byens stolthet og en garantist for et godt og bredt filmtilbud til Oslos befolkning. SV er mot å selge Oslo Kino, vi er mot å selge Colloseum Kino, derfor er vi også mot å selge kommunens andeler i selskap som eier tilbygget i Colloseum Kino komplekset. 

Byrådet har sørget for en super rask behandling av salget i bystyret i fjor høst. Jeg tror derfor Oslo-folk ikke har fått med seg salget. Det er trist å se at Venstre sammen med resten av byrdspartiene Høyre, FrP. KrF, selger folkets Oslo kino bit for bit uten å ha en ordentlig debatt, uten en ordentlig tilbakemelding fra folket. 

Bystyrets flertall vedtok salget, men kinoen er fortsatt ikke solgt. Venstre, Høyre og KrF sine velgere kan fortsatt si fra til sine partier hvis de mener at Oslo Kino fortsatt skal være i folkets eie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar