søndag 11. november 2012

Oslo Nye fortsatt truet!

Høyrebyrådet må slutte med å rasere ned byens flotte kulturinstitusjoner. De må stoppe salg av Oslo Kino og eksperimentelle finansieringsforsøkene med Oslo Nye.

Oslo Nye er stadig truet. 

Nå sist er det Carl I Hagen som spør skriftlig til finansbyråden:
"Foreligger det noen juridiske avtaler mellom Oslo kommune og Oslo Nye Teater AS ut over selskapets vedtekter?

Hvis kommunens tilskudd til Oslo Nye Teater AS i 2013 settes til kroner null, eksisterer det da noen juridiske forpliktelser for Oslokommune vedrørende ansatte i Oslo Nye Teater AS sine rettigheter?"


Slik svarer Høyres finansbyråd:

"Det foreligger ingen juridiske avtaler mellom kommunen og Oslo Nye Teater AS ut over selskapets vedtekter, som vedtas av generalforsamlingen. Oslo kommunes rolle som eier av aksjene reguleres imidlertid av annet regelverk, herunder aksjeloven. Det vises til byrådssak
176/12 om Oslo Nye Teater —fremtidig drift pkt. 2.1. Aksjeloven har bl.a. regler for oppløsning og avvikling av selskaper, men også annet regelverk kan få betydning.

De ansatte ved Oslo Nye Teater AS er ikke ansatt i rettssubjektet Oslo kommune. Utgangspunktet er da at kommunen ikke har juridiske forpliktelser overfor disse, men byrådet har ikke utredet om det kan være at kommunen på annet grunnlag —og som aksjeeier —likevel kan ha noen forpliktelser overfor disse i en situasjon der selskapet blir insolvent, oppløses eller avvikles m.v. "

Både spørsmålet fra FrP og svare fra Høyre er langt fra å være betryggende for ansatte i byens egne teater. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar