onsdag 21. november 2012

Foreldreaksjon mot reduksjon i kvalitet i Oslobarnehager


Jeg tok foreldreaksjonen for Oslo barnehagens bekymringer for reduksjonen av kvaliteten i barnehagen inn i bystyrets spørretime. Byråd Ødegård mener at kvaliteten i barnehagene er stigende.
Se http://www.oslobarnehagene.info/ for foreldreaksjonen.

Her var mitt innlegg:

Ordfører , det skal bli bråk når foreldrene i Oslobarnehagen opplever at barnehagene blir en salderingspost i kommunen

Oslobarnehagen – landets beste. Er kommunens visjonen for Oslobarnehagen. Målet er å styrke kvaliteten i barnehagen. Men, foreldre i Oslo opplever det motsatte.
Det er med bekymring at SV ser at Oslo beveger seg bort fra det vedtatte målet sitt. 
Barnehagene og de yngste barna har blitt en salderingspost i byrådens forslag til budsjett. 

Det går over 35 000 barn i over 850 barnehager, dvs. fem av seks Oslobarn i alderen 1-5 år. Foreldrene skal være trygge på at ungene har et trygt og godt tilbud, der hvert enkelt barn blir sett og får utviklingsmuligheter. Barna skal få leke, lære og ha det gøy.

Foreldre til barn i barnehagen skal vi ta på alvor. Foreldrene samler seg i en prostest i bydelene og for første gang på på tvers av bydelene mot det de ser på som at kommunen raserer barnehagetilbudet. En protest mot at de ser at kvaliteten i barnehagene er synkende.

Foreldre får SMS fra barnehagen for å komme å hente ungene sine tidligere fordi de ikke har voksne nok og turer blir avlyst. Barnehager kutter ned på bemanningen og vikarstopp er innført i mange barnehager. 

Ordfører jeg vil stille spørsmål til byråd Ødegård om denne virkelighetsbeskrivelsen som Osloforeldrene kommer med riktig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar