lørdag 10. mars 2012

Audun Lysbakken som ny leder for vår politikk

Kamarater,


Jeg synes vi har hatt en god prosess på å velge leder, men den prosessen burde ta kortere tid. Vi har vært litt for lenge "på vent". Siden 25. Januar i år da Jenteforsvar saken kom i Dagbladet første gang, har vi vært enda mer på vent. Jeg synes det var riktig av oss å ikke utsette landsmøtet. Jeg tror ikke vi hadde klart mer "på vent-tilstander".

Vi skal nå velge ny leder. Min lederkandidat er Audun Lysbakken - når han var statsråd og når han ikke er statsråd lenger. Fordi jeg mener at han er den beste til å lede oss i vår kamp for å få gjennomslag for vår politikk blant folk og i regjeringen.  

Sv er og skal være et parti også for innvandrere. SV er et antirasistisk parti og jobber for at minoriteter skal være en inkludert del av samfunnet. Audun har fått gjort mye mens han har vært vår inkluderingsminister. Han satt i gang en prosess for å lage grunnlaget for en god integreringsmelding som det nå jobbes med. Fordi SV vil ikke tillate diskriminering i arbeid! Folk skal få jobbene de er kvalifisert til. En nylig gjennomført undersøkelse viser at folk som ikke har norsk-klingende navn diskrimineres på vei til arbeid. Hvis de heter Ali, Fatma eller Mohammad, er det 25% store sjanse for at de IKKE blir kalt inn på intervju for å få den jobben de kunne ha hatt hvis de hadde het Kristin, Per eller Trygve. SV skal være garantisten for at det blir slutt med denne diskriminerende praksisen

SV er og skal være et parti for barn og unge. Alle skal få en likeverdig utdanning. Alle skal ha tilbud om barnehage. Skolen skal være for en stor mangfold med elever. Skolen skal være for matteflinke elever, for gymflinke elever, for elever som er flinke på sitt morsmål, for teoritrette men praksisflinke elever… Ingen skal falle fra videregående utdanning. 

Kamarater, vi skal ha en Oslo, vi skal ha storbyer som ikke er delt etter etnisitet som ofte følger klasseskillene. Med Kristin Halvorsen i kunnskapsdepartement og stor fokus på barnehager og skole, og med Audun Lysbakken med stor fokus og erfaring på likestilling og integrering, med flere av oss på Stortinget, kommunestyrer, bystyrer og rett og slett blant folk, skal vi lykkes med et Norge med like muligheter for alle! 

Jeg som partimedlem med minoritetsbakgrunn og Oslo-medlem som har Norges største utfordringer  med barnehager, skole og integrering, er klar til å bygge vårt parti, vår politikk videre med Audun Lysbakken som leder.

(Min tale i SVs ekstraordinære landsmøte 10.mars 2012)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar