mandag 8. oktober 2012

Hurra for flere lærere i ungdomsskolen!


Jeg er glad for at regjeringen med SVs Kristin Halvorsen som statsråd, foreslår å øremerke 1,5 milliarder til å øke antall lærere på ungdomstrinnet. Dette er et skikkelig løft. Målet med dette er å gi en mer tilpasset opplæring til hver enkelt elev. Man vil også kunne gi en mer variert og relevant opplæring. Økt lærertetthet vil selvfølgelig også bidra til å styrke de grunnleggende ferdighetene som lesing og regning.

Jeg er også glad for at dette er et målrettet tiltak som fokuserer på å forhøye nivået på skoler der dette trengs mest. Man tar for seg skoler med en gjennomsnittlig gruppestørrelse på over 20 elever per lærer på ungdomstrinnet og grunnskolepoeng under snittet for landet. I Oslo kan dette bety 58 flere lærere i 16 ungdomsskoler. 

Jeg er veldig opptatt av at elevenes prestasjon på skolen ikke skal være avhengig av foreldrenes utdanning. Statistikk fra SSB viser at i Oslo er det over 10 grunnskolepoeng forskjell mellom elever med foreldre som har utdanning på grunnskolenivå eller ingen fullført utdanning, og elever med foreldre med universitets- og høgskolenivå. Slik kan vi ikke ha det. Derfor ønsker jeg regjeringens forslag om å øke antall lærere i ungdomskolen i Oslo hjertelig velkommen. For jeg er overbevist om at dette kommer til å bidra til å utjevne forskjellene mellom elever og gjøre deres prestasjoner mindre avhengig av foreldrenes utdanningsnivå og sosioøknomisk bakgrunn.

Mer om dette finner du her: http://www.regjeringen.no/nb/dep/kd/pressesenter/pressemeldinger/2012/storsatsing-pa-ungdomstrinnet.html?id=701268

Her en oversikt over skoler i Oslo som får flere lærere:


Oslo Oslo Sagene skole 2
Oslo Oslo Lindeberg skole    3
Oslo Oslo Rommen skole     3
Oslo Oslo Ellingsrud skole     3
Oslo Oslo Bjølsen skole 3
Oslo Oslo Bjøråsen skole 3
Oslo Oslo Tokerud skole 3
Oslo Oslo Hauketo skole 4
Oslo Oslo Årvoll skole       4
Oslo Oslo Haugerud skole 4
Oslo Oslo Holmlia skole 4
Oslo Oslo Groruddalen skole 4
Oslo Oslo Lofsrud skole 4
Oslo Oslo Haugenstua skole 4
Oslo Oslo Frydenberg skole  5
Oslo Oslo Jordal skole          5 
Totalt : 58 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar