lørdag 9. mars 2024

Kunstig intelligens og sosialisme: En fremtid med muligheter!

Vårt sosialistiske verdenssyn står stadig overfor nye utfordringer. Allerede på 1970- og 1980-tallet var vi blant de første partiene som løftet miljøspørsmål til den politiske dagsordenen. Vi kjempet for vern av naturen, mot atomkraft og for en mer bærekraftig økonomi. I dag er vi både et rødt og grønt parti, med sterkt engasjement for miljø, klima og bærekraft.

Nå står vi overfor en ny, spennende utfordring: Kunstig Intelligens (KI). KI kan virke både skummelt og fascinerende. Vi kan møte det med skepsis og pessimisme, eller vi kan se det som en mulighet. Uansett må vi ha stort fokus på digitalisering og KI, ellers vil andre ta ledelsen.

Her er fem viktige punkter:

  1. Demokratisk og etisk implementering av KI: Vi må sikre at KI brukes på en måte som tjener fellesskapet og ivaretar våre verdier.

  2. Løse klimakrisen og redusere ulikheter: KI kan være en kraftig alliert i kampen mot klimaendringer og sosiale forskjeller.

  3. Data er det nye gullet: Staten eier løsninger og data som produseres av offentligheten. Vi må forvalte disse ressursene nøye og ikke la teknologigiganter dominere utviklingen.

  4. Mulighetsrommet i KI: Fra tidlig deteksjon av hjertefeil til tidlig deteksjon av kreft – KI gir oss nye verktøy for å forbedre folks helse.

  5. Veiledninger som reflekterer våre verdier: Vi må jobbe for å utvikle veiledninger i offentlig sektor som er i tråd med våre prinsipper.

Kamerater, la oss være et parti som ikke frykter kunstig intelligens, men som tar førersetet – akkurat som vi gjorde med miljøspørsmål. La oss være begeistret for hva KI kan gjøre for å løse klimakrisen, fremme rettferdighet og redusere ulikheter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar