lørdag 11. mai 2019

Antirasistisk samling på Utøya



Det var veldig spesielt å være på Utøya i dag, den 11. mai 2019! Jeg kjenner at jeg er fortsatt veldig, veldig lei meg for de flotte menneskene som har mistet sitt liv på skjebnedagen den 22. juli 2011. Det som skjedde var en av tidenes verst tenkelige rasistisk-politisk terrorhandling!

Det er viktig å ta være på Utøyas fortid, men også finne en balanse mellom fortiden og fremtiden. Konferansen og antirasistisk samlingen som ble holdt i dag* er et godt eksempel på arrangement som kan og bør finne sted på Utøya. Jeg var stolt over de flotte innlederne og engasjementet da vi satt og diskuterte rasisme og jobbet med ”Fiendebilder og strategier” som var samlingens hovedtema.

Antirasistisk kamp må fortsette. Som Ali Esbati sa i dag, vi må forstå hvorfor en slik hendelse skjedde i Norge både for å kunne hindre at det samme skjer igjen, men også fordi rasismen påvirker oss alle sammen i alle dager. Ytringsansvar er like viktig som ytringsfrihet. Og alle debatter må være på et ”historisk opparbeidet sosialt anstendighetsnivå”!


* Arrangører: Antirasistisk Senter, Minotenk, Skeiv Verden og Landsforeningen mot rasisme (LMR)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar