tirsdag 26. februar 2019

Oslo skal være en raus og mangfoldig by


 Av Gulay Kutal og Ivar Johansen, SVs bystyregruppe i Oslo


Mangfold gir muligheter. For å møte framtidens behov, må vi politikere lytte til byens mangfoldige innbyggere. Fordi politikk handler om hverdagen vår.

Å skape en grønnere by, er politikk!

Vi rød-grønn flertall i bystyret og byråd i Oslo,  har bygget totalt 34 km med sykkelveier i de tre siste årene. Til sammenlikning ble det de ti siste årene bygget i snitt 1,5 km sykkelvei i året. Frem mot 2040 skal vi bygge flere. For første gang på mange år, går biltrafikken i Oslo ned. Trafikk er den viktigste kilden til klimagassutslipp og lokal forurensning. Frem mot 2040 skal køene blir mindre og luften renere!

Å skape en varmere by, er også politikk!

Over 1200 flere unge i Oslo fikk i fjor sommerjobb som følge av vår satsing.  Nå kan studenter bo i Pastor Fangens vei med nesten halvert husleie, i bytte mot at de tilbringer 30 timer i måneden sammen med sine eldre naboer, fordi vi tror på gode generasjonsmøter.

Å skape en skapende by, er politikk!

Kompetent arbeidskraft, digitalisering, teknologi, forskning og tverrfaglighet er noen av stikkordene når Oslo skal møte det fremtidige arbeidsmarkedet. Det er behov for flere fagarbeidere særlig i bygg og anlegg, samt ingeniører. Ikke bare nye bedrifter, men også bedriftene vi allerede har, bør ha muligheten til omstilling og tilpasse seg til et digitalisert arbeidsmarked.

Oslomodellen er gullstandarden for et ryddig arbeidsliv. Vi skal møte 2040 med et ryddig arbeidsliv, med kvalifiserte folk, med likelønn, tarifflønn, lønn mellom oppdrag, ikke diskriminering. Oslo skal være en god vertskommune for næringslivet. Vi skal trekke inn internasjonale forskere og bli enda bedre på IKT, Helse og ytterligere sektører.

Andelen personer i arbeid varierer fra bydel til bydel. Få flere folk, også kvinner med minoritetsbakgrunn, i arbeid må være en prioritert oppgave for Oslo kommune.

Å skape en by med plass til alle, er politikk!

Vi har bygd 1920 flere barnehageplasser i Oslo. Vi har innført gratis aktivitetsskole for 9 500 barn i 11 bydeler i Oslo, fordi alle barn skal ha like muligheter. Neste år blir det gratis AKS for alle førsteklassinger over hele byen. Flere barn og unge skal få mulighet til å ta del i idrett, kultur og frivillighet.

Vi skal ta være på bibliotekene, gjøre dem moderne og attraktive. De skal fortsette å være en viktig gratis møteplass og kilde til kunnskap, kultur og litteratur for alle.
Vi skal bygge flere boliger. Vi vil ha en by med plass til alle, ikke bare de med størst lommebok.

Store økonomiske forskjeller mellom folk er som gift for samfunnet. I Oslo skal vi jobbe målrettet for å utjevne sosiale og økonomiske forskjeller mellom folk i våre ulike bydeler og gi alle folk like muligheter.

Oslo skal være en raus og mangfoldig by. En by der alle føler seg trygge og ingen blir utsatt for rasisme, diskriminering, trakassering eller vold!  Oslo-folk skal ikke være ufrivillig deltidsansatt og skal ikke møte kjønnsbaserte lønnsforskjeller.

Alle innbyggerne våre er like mye Osloborgere. Vi trenger mye mer av rød-grønn poltikk
frem mot 2040 – ikke mindre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar