onsdag 12. desember 2012

Byrådet må sørge for at flere gjennomfører grunnskoleopplæring i voksenopplæringen



Grunnskoleopplæring for voksne innvandrere er avgjørende for at nyankomne uten grunnleggende utdanning skal kunne delta i det norske samfunnet, og ha mulighet for stabil arbeidslivstilknytning. Det er også viktig i et generasjonsperspektiv, fordi foreldre blir i bedre stand til å støtte opp om barnas skolearbeid, noe som om igjen kan bidra til sosial mobilitet.

Det er også viktig for innvandrere som raskt kommer i arbeid at de får mulighet for grunnleggende kvalifisering og voksenopplæring. At dette kan skje parallelt med ordinært arbeid kan bidra til at innvandrere øker sine karrieremuligheter, og omstillingsevne ved nedbemanninger.

Kommunen er pålagt å tilby en god grunnskoleopplæring til alle sine innbyggere. Vi ser at det er behov for en særskilt innsats for å redusere og på sikt fjerne analfabetisme. Det må være et mål å sikre at alle kan lese og skrive norsk godt nok.

Når jeg leser tertialrapporten til byrådet, blir jeg derfor bekymret for at 2-3 av 10 voksne som tar grunnskoleopplæring ikke fullfører utdanningen. Dette må byrådet ta på alvor. Voksenopplæring må få mer fokus.

Jeg spør derfor:

SPØRSMÅLSSTILLER:Gülay Kutal (SV) 
SPØRSMÅLSSTILLER GRUPPE:
TIL:Byråd Torger Ødegaard
UTVALG:KOUK
TITTEL:Voksenopplæring

VEDRØRENDE:Ref. byrådets tertialrapport pr. 31.08.2012.
Hva er grunnen til at andel fullført grunnskoleopplæring er 20% lavere enn måltallet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar