onsdag 11. desember 2013

Når vil Høyre-byrådet komme med en sak om to hovedopptak i Oslos barnehager?



SV mener at alle barn skal få barnehageplass innen rimelig tid. Vi gir oss ikke før det blir to hovedopptak og på sikt løpende hovedopptak i Oslos barnehager.


Jeg har i dag spurt Høyre-byrådet om når de ville komme med en sak om to hovedopptak i Oslos barnehager slik bystyret vedtok at de skulle gjøre. "Jeg kan ikke svare på det," fikk jeg som svar.

Ordfører,

Vi er glad for at gjennom Tøyen-avtalen er bemanningsnormen i barnehager sikret i byen vår. Vi som foreldre kan være trygge på at det alltid vil bli nok voksne for våre barn. Men vi er skuffet over at byrådet vil avlyse hele målsetningen om å innføre to hovedopptak i Oslo. Det er fortsatt mange som ønsker barnehageplass i Oslo som ikke får det, fordi de ikke omfattes av den lovfestede retten. Ordfører, SV er ikke fornøyd før alle som ønsker barnehageplass får det innen rimelig tid.

Ordfører,

10. april i år gjorde vi to vedtak i bystyret: 

1.     Bystyret ber Stortinget utvide retten til barnehageplass for barn født etter 1. september og kompensere kommunene for dette.
2.     Bystyret ber byrådet komme med en sak til bystyret om å gjennomføre to hovedopptak i året til barnehagene i Oslo. Byrådet bes også legge frem hvordan man på lengre sikt kan gjennomføre fire hovedopptak i året, med endelig mål om kontinuerlig løpende hovedopptak med plassgaranti.

Ordfører,
Dette var altså to separate vedtak, hvilket betyr at byrådet må fortsatt komme med en sak til bystyret om å gjennomføre to hovedopptak selv om ikke-overraskende nok et borgerlig flertall på Stortinget nå betyr at nye barnehageplasser blir nedprioritert.

SV vil bare minne om det og om at vi derfor ikke anser saken ferdigbehandlet i bystyret. Jeg lurer på når byrådet planlegger å komme med saken, dvs. om å gjennomføre to hovedopptak i året til barnehagene i Oslo?"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar