onsdag 15. mai 2013

Hurra for Uranienborg skole som fortsetter som 1-10 skole


Etter forslag fra SV, Rødt og Arbeiderpartiet ble det vedtatt i bystyret å opprettholde Uranienborg skole som en 1-10 skole, samt at sak om flerbrukshall skal fremmes innen utgangen av 2013. SV støtter FAU ved skolen. Gratulerer!

Her er mitt innlegg i bystyret om dette.


Ordfører,

SV er opptatt av å finne den beste løsningen for både for elvene og lokalmiljøet tilknyttet til skolene. Vi er derfor også opptatt av å finne den beste løsningen for både for elvene og lokalmiljøet tilknyttet Uranienborg skole.

Vi er enige i at nærmiljøprinsippet skal være førende når vi planlegger nye skoler og omlegging av eksisterende skoler. Også skal vi ta hensyn til befolkningsvekst og økning i fødselstall.

Ordfører,
For å gjøre en lang historie kort: Realiteten er at elever flytter ut av indre by i løpet av skoleløpet og at det derved blir færre klasser på de øvre trinnene. I tillegg påpeker FAU at fødselstallene i skolekretsen har vært synkende siden 2009. Derfor er det gjennomførbart å legge opp til en B4U3-skole på Uranienborg – altså 4 parallelle klasser i barnetrinn og 3 parallelle klasser i ungdomstrinnet. Da kan vi ivareta nærskoleprinsippet for både barne- og ungdomsskoleelever. Det er smart!

Vi vil  derfor at Uranienborg skole opprettholdes som 1-10 skole. Og vi synes det blir flott at byrådet fremmer sak om flerbrukshall innen 2013.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar