søndag 26. mai 2013

Jeg foreslår at voksenopplæring med læreplan i basiskompetanse vurderes skikkelig




Det eksisterende tilbudet for voksenopplæring med læreplan i basiskompetanse har sterk faglig støtte og tilbudet er utviklet i Oslo av kommunens egne lærere. Tilbudet er positivt omtalt og betegnes som en foregangsmodell nasjonalt.

Til tross for dette, planlegges det nå å gå bort fra denne modellen. Dette begrunnes ved å henvise til et rundskriv fra Utdanningsdirektoratet og Fylkesmannens konklusjon på en klagesak, men vi kan ikke se fra punktene som trekkes fram at basisklassetilbudet med nødvendighet må nedlegges.

Man ser også at med bakgrunn i at basistilbudet ser ut til å ha fungert så godt som det har gjort i Oslo siden 2008, ønsker organisasjoner og fagmiljøene ved norskopplæringssentrene å bygge videre på basismodellen.

På bakgrunn av dette, foreslår jeg i bystyret dette:

-- Den planlagte omorganiseringen av basisklasser i voksenopplæringen stilles i bero.

-- Byrådet ber Utdanningsdirektoratet  vurdere om basisplanen og organiseringen av basisklasser slik det gjøres i Oslo dag, er innenfor de rammer regelverket setter, og ber om konkrete innspill fra Utdanningsdirektoratet på hvorvidt det er noe direktoratet mener må justeres dersom dagens basisplan og organisasjonsform for basisklassene skal videreføres i Oslo.

-- Byrådet kommer til bystyret med en sak om organisering og utvikling av modellen i løpet av høsten 2013.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar