søndag 20. november 2022

Reza Rezaee - et liv mot rasisme, for inkludering og fred

 

En siste hilsen…

 



Kjære venn Reza Rezaee,

Vi har vært kamerater og  jobbet sammen i minst ti år, mens vi drev med etnisk likestillingsgruppe i Oslo SV og Der ingen er flertall - Historien om Sosialistisk Verdenskafé Sosialistisk verdenskafé.

Jeg takker deg for at du vervet meg til SV - Sosialistisk Venstreparti for 20 år siden. Takker for at du viste meg tillit og foreslo meg til å lede Oslo SV sin etnisk likestillingsgruppe som for meg ble starten på en meningsfull reise. Slik var du. Du viste tillit til folk og fikk dem til å engasjere seg, fikk dem til å ta ansvar og blomstre!

Når det gjelder den antirasistiske engasjementet, var du prinsippfast og mente at minoritetene selv burde lede det antirasistiske arbeidet slik som kvinner hadde ledet og leder det feministiske arbeidet. Du var premissløs og sa også at man ikke kunne vedta politikk om minoriteter uten at den politikken kom fra eller var forankret hos minoriteter selv.


Kjære kamerat Reza,

Du savnet et uformelt treffsted for innvandrere som oss og flertallfolk. Og vi fikk et slikt sted, nemlig Sosialistisk verdenskafe. Vi takker deg for at du stod bak ideen om denne kafeen der ingen var flertall. Der ingen hadde monopol på sannheten. Alt arbeidet med kafeen var kollektivt. Vi har holdt kafeen annen hver lørdag i nærmere 10 år. Og du var så stolt over at vi fikk det til.

Takk Reza for inkluderende antirasistisk grasrotarbeid, aktivisme og politisk samarbeid. Takk for å ha inspirert oss og mange flere som oss. Du var mentor og rollemodell for mange med ditt engasjement og kompromissløshet på ting som virkelig betyr noe. Du hadde en spesiell kraft, du hadde masse energi, stråling som gjorde at folk ble engasjert.

 

Kjære Reza,

På vegne av meg selv og flere andre i Sosialistisk verdenskafé, takker jeg deg for vennskap og kameratskap, diskusjonene vi har hatt, kunnskapen vi har delt med hverandre og kunnskapen vi har ervervet sammen, vi takker for dansene vi har danset, sangene vi har sunget, maten og gleden vi har delt.

Det er veldig rart at du plutselig er borte. Vi skulle så gjerne hatt deg med oss i mange mange år fremover. Men du kommer til å leve inne i oss som en del av oss med alt det du har gitt oss!

Gülay, 9.11.22




Her er kjøreplanen for minnestunden til Reza, den 9.11.22


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar